Graktanje

Plenković o Pupovcu u Banja Luci i ljubavi Milanovića i Dodika

Odbacio je i tumačenje o dvostrukim kriterijima, s obzirom da je 2019. iz BiH povučen hrvatski veleposlanik Ivan Delvecchio koji je tada nazočio istom događaju, rekavši da Pupovac "nije veleposlanik".
Vijesti / Svijet | 12. 01. 2022. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski premijer Andrej Plenković istaknuo je da je Milorad Pupovac na proslavi Dana Republike Srpske sudjelovao u svojstvu predsjednika Srpskog narodnog vijeća te kako bi volio da su stranke toliko "graktale" i na temu "ljubavi" predsjednika Republike Zorana Milanovića i srpskog člana Predsjedništva BIH Milorada Dodika, piše Hina.

Naime, nazočnost koalicijskog partnera Pupovca (SDSS) proslavi u Banja Luci proteklih je dana u Hrvatskoj osudilo više političkih stranaka, a Plenković je u srijedu u Novskoj, odgovarajući na novinarska pitanja o toj temi, ponovio da je Srpsko narodno vijeće (SNV) to već rastumačilo.

"Išao je tamo u svojstvu predsjednika SNV-a, ne kao predstavnik parlamentarne većine, kamoli ove konfabulacije da je on nekakav član Vlade, a niti kao zastupnik u Hrvatskom saboru. To je ono što je činjenica, prema tome, njegovo ulazak tamo rastumačio je sam SNV. Ja neću i ne trebam biti ničiji prevoditelj, pa ni javnosti u vezi te teme", rekao je.

Odbacio je i tumačenje o dvostrukim kriterijima, s obzirom da je 2019. iz BiH povučen hrvatski veleposlanik Ivan Delvecchio koji je tada nazočio istom događaju, rekavši da Pupovac "nije veleposlanik".

Upitan može li se kod događaja poput obilježavanja dana RS razdvajati funkcija člana parlamentarne većine i predsjednika SNV-a, Plenković je odgovorio kako bi volio da je "ovakvo graktanje političkih stranaka" nastalo i na "Milanovićevu ljubav prema Miloradu Dodiku".

"To nisam vidio prije nekoliko tjedana, naprotiv. Kad tu ne bude dvostrukih kriterija u reakcijama, onda možemo dalje", rekao je te na ponovljenu primjedbu novinara kako se ne može zanemariti činjenica da je Pupovac član parlamentarne većine odgovorio da to treba pitati Pupovca.

''Pitajte njega, ja neću tumačiti stavove SNV-a", rekao je Plenković i ponovio da nije ničiji odvjetnik ili prevoditelj te da je Pupovac u Banja Luci bio u svojstvu predsjednika SNV-, a ne kao član parlamentarne većine.

 

Kopirati
Drag cursor here to close