Zagreb

VIDEO | Rafalei ušli u zračni prostor: Hrvatski piloti su stigli kući!

"Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!", stoji u poruci.
Vijesti / Svijet | 25. 04. 2024. u 12:07 Bljesak.info
Pozdrav hrvatskih pilota iz kokpita CRO Rafale

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski vojni piloti s Rafaleima su ušli u hrvatski zračni prostor, piše Dnevnik.hr.

U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati.

Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta:

"Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!".

Podsjetimo, Hrvatsku u četvrtak stiže prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale preletom iz francuskog Bordeauxa do Zagreba u trajanju od jednog sata i četrdeset minuta.

Tim moćnim borbenim zrakoplovima upravljaju piloti hrvatske vojske, a svečanost prihvata održava se u Vojarni Pukovnik Marko Živković na Plesu u 12:30 sati.

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i premijer Andrej Plenković, ministar obrane Ivan Anušić te brojni drugi visoki uzvanici.

Video: Pripreme za povijesni prelet u Domovinu: "To je osjećaj slobode, imamo moćan stroj u rukama!"
Kopirati
Drag cursor here to close