Uslijed napetosti s Iranom

Pentagon razmatra slanje dodatnih američkih vojnika na Bliski istok

"Ono što razmatramo je: postoje li stvari koje možemo napraviti kako bi unaprijedili zaštitu jedinica na Bliskom istoku", kazao je ministar obrane Shanahan.
Vijesti / Svijet | 24. 05. 2019. u 09:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šef Pentagona Patrick Shanahan u četvrtak je potvrdio da Pentagon razmatra slanje dodatnih američkih vojnika na Bliski istok, kako bi učvrstili zaštitu američkih snaga na tom području, uslijed napetosti s Iranom. 

"Ono što razmatramo je: postoje li stvari koje možemo napraviti kako bi unaprijedili zaštitu jedinica na Bliskom istoku", kazao je ministar obrane Shanahan. 

"To može uključivati slanje dodatnih vojnika na Bliski istok kako bi "pojačale zaštitu snaga" rekao je u četvrtak i dodao da su neki medijski izvještaji o brojevima koji bi mogli biti poslani netočni. "Nema 10.000 i nema 5.000, to nije točno", rekao je prenosi CNN.

Shanahan je izjavio kako će u četvrtak izvijestiti predsjednika Donalda Trumpa o sigurnosnoj situaciji s Iranom, dok je predsjednik izjavio novinarima kako će biti spreman poslati dodatne jedinice u regiju "ako ih trebamo".

"Htio bih, ako ih trebamo", rekao je Trump o novom raspoređivanju jedinica. Mislim da nam neće trebati. Doista ne. "Ja bih sigurno poslao vojnike ako nam zatrebaju", rekao je Trump u govoru u Bijeloj kući u četvrtak. "Iran je bio vrlo opasan igrač, vrlo loš igrač, oni su zemlja terora."

Tenzije između Teherana i Washingtona stalno se zaoštravaju zadnjih sedmica, a američki predsjednik Donald Trump pooštrio je sankcije kojima namjerava uništiti iransku sposobnost prodaje nafte na globalnom tržištu. 

Trumpova administracija također upozorava na moguće iranske zavjere protiv SAD-a i saveznika.

Kopirati
Drag cursor here to close