Oslobođen optužbi

Pastir proveo 32 godine u zatvoru zbog ubojstava koje nije počinio

Suci su poništili kaznu doživotnog zatvora jer pastir "nije počinio zločin". Ovo je kraj jedne noćne more, rekao je Zuncheddu nakon oslobađajuće presude.
Vijesti / Svijet | 27. 01. 2024. u 09:54 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Talijanski pastir pušten je iz zatvora nakon što je u njemu proveo više od tri desetljeća zbog trostrukog ubojstva na otoku Sardiniji - zločina koji nikad nije počinio. Prizivni sud sinoć je u Rimu 58-godišnjeg Beniamina Zuncheddua oslobodio svih optužbi, prenijela je Hina.

"Ovo je kraj noćne more"

Suci su poništili kaznu doživotnog zatvora jer pastir "nije počinio zločin". Ovo je kraj jedne noćne more, rekao je Zuncheddu nakon oslobađajuće presude. Ranije je drugi sud proglasio pastira krivim za ubojstvo trojice muškaraca - vlasnika farme, njegovog sina i još jednog pastira - u planinama Sardinije u siječnju 1991.

To se temeljilo na svjedočenju drugog čovjeka koji je bio teško ozlijeđen u napadu. Isprva je tvrdio da nije prepoznao napadača, ali je potom pod pritiskom policije promijenio iskaz i inkriminirao Zuncheddua.

Suze

Sada se vratio svojoj izvornoj verziji svjedočenja. Oslobađajuću presudu u sudnici pastirova obitelj i prijatelji pozdravili su pljeskom. Ali bilo je i suza. Zuncheddu je zbog nepravomoćne osude odslužio ukupno više od 32 godine zatvora.

Sada će dobiti odštetu.

Kopirati
Drag cursor here to close