Dramatične prilike

Papa upozorio na maloljetne migrante u BiH

“Ovih sam dana obaviješten o dramatičnim prilikama u kojima se nalaze oni na takozvanoj ‘balkanskoj ruti’, rekao je.
Vijesti / Svijet | 07. 02. 2021. u 23:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo upozorio je u nedjelju na dramatičnu situaciju tisuća maloljetnih migranata bez pratnje, posebno na balkanskoj ruti i pozvao vlasti da se skrbe za njihove potrebe, prenosi portal Vatican News.

Posebno je puno, previše maloljetnika bez pratnje, rekao je Papa u obraćanju s prozora Apostolske palače nakon molitve Anđeo Gospodnji, prenosi Vatican News.

“Želim uputiti apel za pomoć maloljetnim migrantima bez pratnje. Koliko ih je samo! Nažalost, među onima koji su iz različitih razloga prisiljeni napustiti svoju domovinu, uvijek su desetci djece i mladih koji su sami, bez obitelji i izloženi mnogim opasnostima”, rekao je papa Franjo.

Posebno je upozorio na balkansku rutu između Srbije, BiH i Hrvatske, gdje su danima blokirane tisuće ljudi koji pokušavaju prijeći europske granice, prisiljeni biti u nehumanim uvjetima u improviziranim logorima, piše Hina.

“Ovih sam dana obaviješten o dramatičnim prilikama u kojima se nalaze oni na takozvanoj ‘balkanskoj ruti’, rekao je.

Pozvao je vlasti da se pobrinu za te mlade ljude.

“Nastojmo da ta krhka i nezaštićena stvorenja ne budu uskraćena za odgovarajuću skrb i povlaštene humanitarne kanale”, rekao je papa Franjo uoči Međunarodnog dana protiv trgovine ljudima koji se obilježava 8. veljače.

Ove godine u središtu je “gospodarstvo koje ne potiče, čak ni neizravno, besramnu trgovinu ljudi”, rekao je Papa.

Treba razvijati gospodarstvo koje “nikada ne čini muškarce i žene robom i predmetima”, rekao je Papa.

Kopirati
Drag cursor here to close