Uoči sastanka

Papa Franjo moli za mir na Korejskom poluotoku

''Želim još jedanput voljenome narodu Koreje poslati posebne misli prijateljstva i molitvu da pregovori koji će se uskoro održati u Singapuru pridonesu razvoju pozitivnih smjernica''
Vijesti / Svijet | 10. 06. 2018. u 15:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo u nedjelju je izjavio kako se nada da će predstojeći sastanak na vrhu u Singapuru između američkoga predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog čelnika Kim Jong Una dovesti do mira na Korejskom poluotoku.

"Želim još jedanput voljenome narodu Koreje poslati posebne misli prijateljstva i molitvu da pregovori koji će se uskoro održati u Singapuru pridonesu razvoju pozitivnih smjernica koje će zajamčiti mirnu budućnost Korejskom poluotoku i cijelome svijetu", kazao je Papa u redovitom nedjeljnom Angelusu.

Povijesni summit između Trumpa i Kima održat će se u utorak ujutro u hotelu Capella. Bit će to prvi susret jednoga sjevernokorejskog vođe s aktualnim američkim predsjednikom.

Glavne teme summita u Singapuru bit će denuklearizacija Korejskog poluotoka i eventualno postizanje mirovnog sporazuma na poluotoku.

Kopirati
Drag cursor here to close