Cenzura

Pakistan zabranio emitiranje privatnim tv-kanalima

Pakistanska državna televizija nastavila je emitiranje, no u programu se emitiraju talk-show emisije
Vijesti / Svijet | 25. 11. 2017. u 14:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pakistanske su vlasti u subotu naredile svim privatnim tv-kanalima da prekinu program tijekom kojega je praćen sukob između 4000 policajaca koji su izašli na ulice da bi rastjerali 1000 aktivista nove radikalne islamističke stranke Tehrik-e-Labaik i uklonili njihovo uporište.

Operacija rastjerivanja islamističkih prosvjednika praćena je uživo dok Pakistanska uprava za elektronske medije (PEMRA) privatnim tv-programima nije naredila da se pokrivanje uživo ovog događaja prekine.

PEMRA je izvijestila da se prijenosom uživo sigurnosnih operacija krše medijska pravila.

Pakistanska državna televizija nastavila je emitiranje, no u programu se emitiraju talk-show emisije u kojima se raspravlja o aktualnim političkim pitanjima.

Sukob je počeo u subotu kada je oko 4.000 policajaca počelo operaciju rastjerivanja 1.000 aktivista nove radikalne islamističke stranke Tehrik-e-Labaik kako bi uklonili njihovo uporište, rekao je dužnosnik Saud Tirmizi.

Deseci prosvjednika uhićeni su, rekao je Tirmizi za Reuters, a bolnički izvori potvrdili su da je najmanje 27 osoba hospitalizirano zbog ozljeda.

Masovni prosvjed i uspjesi dviju novih islamističkih stranaka u Pakistanu pokazuju da jača njihova snaga mjesecima do izbora predviđenih u idućoj godini.

Stranka Tehrik-e-Labaik, koja je ojačala i ima 7,6 posto potpore birača, zagovara šerijatsko pravo i krivi ministra Zahida Hamida da je izmjenama koje je unio u izbornu prisegu počinio svetogrđe.

Stranka je počela svoje prosvjedno sjedenje na prometnicama prije više od dva tjedna i vlada je pokušavala pregovarati nastojeći izbjeći nasilje kakvo se dogodilo 2007., kada je sukob između radikalnih islamista u džamiji u Islamabadu i vlasti rezultirao smrću više od 100 osoba.

Kopirati
Drag cursor here to close