Nakon sedmodnevnog zatvaranja

Pakistan u potpunosti ponovo otvorio zračni prostor

Zračni prostor je bio potpuno zatvoren za lokalne i međunarodne letove nakon prošlotjednog sukoba između pakistanske i indijske avijacije
Vijesti / Svijet | 08. 03. 2019. u 09:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pakistan je u petak potpuno ponovo otvorio zračni prostor za komercijalne letove nakon sedmodnevnog zatvaranja, priopćile su zrakoplovne vlasti, prenosi Anadolija.

Zračni prostor je bio potpuno zatvoren za lokalne i međunarodne letove nakon prošlotjednog sukoba između pakistanske i indijske avijacije u kojima su obje strane tvrdile da su oborile avione.

Zračni prostor ponovo je djelomično otvoren, a rad velikih aerodroma obnovljen nakon nekoliko dana. Ali do današnjeg priopćenja zračni prostor na sjeveru Pakistana je bio zatvoren.

Prema Upravi za civilno zrakoplovstvo (CAA) zračni prostor Pakistana u potpunosti je ponovo otvoren i operacije na svim aerodromima su obnovljene.

Zatvaranje zračnog prostora dovelo je do otkazivanja letova zbog čega je tisuće putnika ostalo zaglavljeno na aerodromima širom svijeta.

Tenzije u kriznom Kashmiru eskalirale su 14. veljače kada su u bombaškom napadu na paramilitarni konvoj ubijena 44 i ranjeno 20 vojnika u Indiji. Indija je za napad optužila Pakistan, a službeni Islamabad je odbacio optužbe i osudio taj napad. Indijske snage su 26. veljače izvele zračne napade na kamp koji se nalazi na pakistanskoj strani linije razgraničenja.

Kopirati
Drag cursor here to close