Kaos u državi

Pada Vlada Crne Gore?

Prema pisanju crnogorskih medija, inicijativu za smjenu vlade potpisao je 31 zastupnik.
Vijesti / Svijet | 20. 01. 2022. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstavnici Građanskog pokreta URA, ali i predstavnici nekoliko drugih političkih opcija u Crnoj Gori potpisali su danas inicijativu u kojoj se traži izglasavanje nepovjerenja vladi na čelu s premijerom Zdravkom Krivokapićem.

Prema pisanju crnogorskih medija, inicijativu za smjenu vlade potpisao je 31 zastupnik i to iz koalicije Crno na bijelo, Socijaldemokratske partije (SDP), Socijaldemokrata (SD), Bošnjačke stranke (BS), Albanske liste i Albanske koalicije, Liberalne partije (LP) te dio zastupnika Demokratske partije socijalista (DPS).

Nakon upućene inicijative, oglasili su se iz Građanskog pokreta URA koji predvodi Dritan Abazović te su naglasili kako neće simulirati procese, odugovlačiti i mrcvariti većinsku volju građana koji žele stabilnost, reforme i put prema EU i zbog toga su u proceduru uputili inicijativu na osnovu koje će se vidjeti ima li vlada podršku većine zastupnika.

"Ovo je prije svega test ima li koncept manjinske vlade koju smo predložili većinu u parlamentu", naveli su iz Građanskog pokreta URA. Kako se navodi, među potpisnicima inicijative nisu se našli zastupnici Demokratske Crne Gore, Demokratskog fronta (DF), Socijalističke narodne partije (SNP), Demosa, Prave Crne Gore, Ujedinjene Crne Gore (UCG) i Radničke partije (RP).

Povodom smjene vlade prije dva dana se oglasio i Dritan Abazović koji je pojasnio kako u manjinskoj vladi ne bi bilo mjesta za DPS i Demokratski front, piše Klix.

"Nikad nećemo podržati politički kukavičluk, mi nudimo model za koji smatramo da je moguće rješenje. Nikome ga ne namećemo, to je moguće rješenje koje će biti ponuđeno 81 zastupniku i ako je moguće da ga podrži najmanje 49 zastupnika", kazao je Abazović.

Oglasio se i premijer Krivokapić koji je poručio kako je manjinska vlada prevara. Njegovu izjavu prenijele su Vijesti.

"Građani su 30. kolovoza prošle godine imali referendumsko pitanje koje se odnosilo na to jesu li za nastavak korumpiranog režima ili ne, i vrlo jasno su poslali poruku da neće više živjeti u hibridnom režimu", rekao je Krivokapić i naglasio kako je od ranije znao da se nešto sprema.

"Bio bih naivan kad bih rekao da nisu potpredsjednik vlade i ministar vanjskih poslova otišli u SAD, a dan prije puta su javili premijeru. Ali kada netko želi igrati na takav način, onda i vi morate parirati. Zašto poslije toga na isto mjesto idu dva ministra? Onda poslije toga ide stav Escobara koji je izrazio podršku ovoj vladi. Kazao je da ova vlada nije nikakva već najbolja u povijesti, koja brine o građanima, kulturnom blagu, autocesti, ekologiji...", rekao je Krivokapić.

On i njegovi savjetnici su jučer, kako je kazao, pitali Abazovića čemu to vodi i tko će biti odgovoran i što ako se desi bilo kakav incident.

"Sve mi je ličilo na neko pokajanje, samo što nije stavljen red za sućut, vjerojatno vladi. Moja reakcija je bila: Sretno ti bilo samo da je na korist Crne Gore", zaključio je premijer.

Kopirati
Drag cursor here to close