Ruska opozicija

Ovako njemačka policija čuva Navalnjija

Televizija je objavila najavnu špicu za jednu svoju emisiju u kojoj se vidi Navalny gdje drži za ruku suprugu Juliju, dok šetaju pored Brandenburške kapije u Berlinu.
Vijesti / Svijet | 19. 10. 2020. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj policajaca prati ruskog blogera i opozicijskog lidera Alexeia Anatolievicha Navalnya u Berlinu "iz straha od novog trovanja", a jedna od njegovih šetnji prikazana je na video-snimku tjednog programa "60 minuta", koji je objavila američka televizija "CBS".

Televizija je objavila najavnu špicu za emisiju 60 minuta u kojoj se vidi Navalny gdje drži za ruku suprugu Juliju, dok šetaju pored Brandenburške kapije u Berlinu, prenose Nezavisne novine.

Također se vidi da je on u pratnji dopisnice televizije Lesley Stahl i trojice muškaraca u civilu, a na određenoj udaljenosti prati ga najmanje devet osoba u policijskim uniformama.

Lesli Stol uz snimak objašnjava da Navalnyog čuvaju njemačke vlasti "iz straha od novog trovanja".

"Veliki broj policajaca okružuje ga gdje god da ode", rekla je ona u intervjuu svom kanalu malo prije emitiranja.

Navalny u šetnji razgovara sa dopisnicom koja nosi masku, dok Navalny i njegova supruga ne nose.

"Trebalo bi da se borimo protiv tih ljudi jer oni nikada neće prestati. Otrovat će nekoga drugog", rekao je ruski opozicionar nakon tvrdnji da ga je otrovala, navodno, ruska vlada.

Njemačka vlada je 2. rujna, pozivajući se na laboratoriju Bundeswehra, priopćila kako je ruski opozicionar Alexei Navalny otrovan supstancom iz skupine hemijskih bojnih otrova "Novičok". 

Od Rusije se zahtijeva da sprovede istragu, a službena Moskva inzistira na tome da joj Berlin dostavi informacije u vezi s Navaljnim.

Kopirati
Drag cursor here to close