Meta s članovima Predsjedništva BiH

Otvoriti albanska veleposlanstva u BiH

Meta se, kao domaćin samita Procesa Brdo-Briju, ranije sastao i s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem.
Vijesti / Svijet | 09. 05. 2019. u 07:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Albanski predsjednik Ilir Meta sastao se sa predsjedavajuć́im Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH), Miloradom Dodikom i članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferoviće.

"Njihova nazočnost na samitu Brdo-Brijuni u Tirani, vrijedan je doprinos regiji orijentiranoj k europskim vrijednostima. Izrazili smo želju da otvorimo veleposlanstva u naše dvije zemlje. Uvjeren sam u izvrsnu budućnost odnosa između Albanije i Bosne i Hercegovine", napisao je Meta na društvenim mrežama nakon sastanka.

Meta se, kao domaćin samita Procesa Brdo-Briju, ranije sastao i s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem.

Na poziv predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i predsjednika Slovenije Boruta Pahora na samitu će sudjelovati predsjednik Kosova Hašim Tači, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i odlazeći predsjednik Sjeverne Makedonije Đorđe Ivanov, prenosi Anadolija.

Na samit su pozvani i predsjednik Poljske Andrej Duda i visoki predstavnica Europske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Europske komisije Federica Mogherini.

Proces Brdo-Brijuni je regionalna inicijativa uspostavljena 2010. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close