Smrt kraljice

Otkazuju se utakmice, utrke, festivali i mnogi drugi događaji

Vlada poručuje da neki vlasnici kompanija ili organizatori događaja mogu razmotriti otkazivanje ili odgodu događaja.
Vijesti / Svijet | 09. 09. 2022. u 12:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je u Britaniji zbog smrti kraljice otkazan niz utakmica, utrka, festivala i drugih događaja, oglasila se britanska vlada i poručila da nema potrebe za otkazivanjem događaja tijekom dana žalosti.

U uputama koje je objavila britanska vlada navodi se da nema potrebe da kompanije zatvaraju svoja vrata odnosno za otkazivanjem sportskih natjecanja. Vlada poručuje da neki vlasnici kompanija ili organizatori događaja mogu razmotriti otkazivanje ili odgodu događaja, naročito na dan sprovoda kraljice Elizabete, ovisno o prirodi i tonu događanja, ali ne postoji nikakva obaveza.

To ovisi o odluci organizatora sportskih, kulturnih i zabavnih događanja, stoji u uputama.

Odluče li se organizatori na održavanje događanja na dan sprovoda Elizabete II, vlada sugerira da prilagode početak događanja tako da ne bude u koliziji sa sprovodom i povezanim procesijama.

"Organizatori mogu i poštovanja i u skladu s danima žalosti održati minutu šutnje ili pustiti britansku himnu putem razglasa na početku događaja ili sportskih natjecanja. Natjecatelji mogu nositi crne poveze oko ruku", navodi se u uputama britanske vlade.

''Na sastanku koji je održan jutros, klubovi Premier lige odali su počast Njezinom Veličanstvu Kraljici Elizabeti II. Kako bi odali počast njenom životu i doprinosu naciji, te u znak poštovanja, utakmice Premier lige koje su trebale biti odigrane ovog vikenda odgođene su. Uključujući i meč koji je trebao biti odigran u ponedjeljak navečer'', navode iz Premier lige uz napomenu da će nove satnice biti naknadno potvrđene.

Kopirati
Drag cursor here to close