Bježeći u kut stradali

Osuđen jer je preplašio susjedove piliće

Incident se dogodio tijekom svađe između dvojice susjeda koja je počela u travnju 2022. godine
Vijesti / Svijet | 10. 04. 2023. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kinez identidiciran samo po prezimenu Gu osuđen je na zatvorsku kaznu nakon što se ušunjao na imanje svog susjeda i na smrt uplašio 1.100 pilića.

"Gu se ušunjao na farmu pilića svog susjeda Jonga i upotrebio baterijsku lampu da uplaši piliće, koji su pobjegli u kut kokošinjca gdje su gazili jedni preko drugi pokušavajući da pobjegnu, što je dovelo do njihovog uginuća", navodi Fox news, a prenosi Tanjug.

Incident se dogodio tijekom svađe između dvojice susjeda koja je počela u travnju 2022. godine, kada je Gu posjekao Jongovo drveće bez njegove dozvole.

Jongova supruga je zatim odvukla drveće, što je razbjesnjelo Gua.

Gu se onda jedne noći ušunjao na Jongovo imanje i preplašio piliće baterijskom lampom, što je dovelo do toga da je 500 pilića pobjeglo u kut i uginulo jer su zgnječili jedan drugog.

Policija je uhitila Gua i naredila mu da plati Jongu 3.000 juana, ili otprilike 436 dolara, ali Gua to nije odvratilo.

"Gu se vratio na Jongovo imanje po drugi put i upotrebio istu taktiku, zbog čega je uginulo još 640 pilića", izvijestio je "China daily''.

Prema kineskim vlastima, otprilike 1.100 pilića koji su uginuli u dva incidenta vrijedilo je oko 13.840 juana, ili oko 2.015 dolara.

Sud u okrugu Hengjang, koji se nalazi u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, presudio je u utorak da je Gu namjerno prouzrokovao imovinski gubitak Jongu.

Sud je Gua osudio na šest mjeseci zatvora, odnosno godinu dana uvjetno.

 

Kopirati
Drag cursor here to close