12 hitaca na zgradu

Oružani napad na ured Erdoganove stranke dva tjedna prije izbora

Zamjenik predsjednika stranke AK Erkan Kandemir osudio je napad, rekavši da stranka vjeruje da će počiniteljii uskoro biti privedeni pravdi.
Vijesti / Svijet | 21. 04. 2023. u 07:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:screenshot / Oružani napad na ured Erdoganove stranke dva tjedna prije izbora

Neidentificirani napadač otvorio je vatru na sjedište vladajuće turske Partije pravde i razvoja (AK Partija) u južnoj turskoj provinciji Adana.

Osumnjičeni je ispalio 12 hitaca na zgradu, koristeći automatsku pušku, rekao je predsjednik AK Partije Adana Mehmet Ay za TV TRT Haber.

Policija je za kratko vrijeme stigla na mjesto napada i privela osumnjičenog, rekao je Ay.

Tužitelji su pokrenuli istragu o incidentu

Zamjenik predsjednika stranke AK Erkan Kandemir osudio je napad, rekavši da stranka vjeruje da će počinitelji uskoro biti privedeni pravdi.

Ostalo je manje od mjesec dana do održavanja općih i predsjedničkih izbora u Turskoj.

Izborni ured turske opozicijske Republikanske narodne partije (CHP) napalo  je tijekom noći šest neidentificiranih osoba, priopćio je rano ujutro predsjedavajući pokrajine Istanbul, što je drugi takav slučaj ovog mjeseca.

Ranije ovog mjeseca, CHP je doživio sličan incident u svom sjedištu u Istanbulu gdje je ispaljeno do sedam hitaca u zrak iz automobila koji je jurio autoputem u blizini ureda CHP-a koji je uslijedio nakon još jednog pokušaja "pucanja" na istanbulske urede saveznice IP stranke.

Kopirati
Drag cursor here to close