Bruxelles

Optužen terorist koji je držao dijete i ženu kao taoce

Vijesti / Svijet | 27. 03. 2016. u 12:47 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Belgijsko tužiteljstvo podiglo je danas optužnicu za učešće u aktivnostima terorističke grupe protiv Abderamana A. koji je uhićen u srijedu u belgijskoj četvrti Sharbek gde je kao taoce držao ženu i dijete koji su se zatekli na postaji gradskog prijevoza, javljaju belgijski mediji.

On je drugi čovjek koji je povezan sa neuspjelim napadom koji je jedna teroristička grupa pripremala na Francusku, priopćio je danas belgijski federalni tužitelj, a prenosi AFP.

Jučer je još jedan osumnjičeni, po imenu Rabah N. optužen po istoj osnovi u vezi sa uhićenjem Rede Kriketa u blizini Pariza u četvrtak, u čijem je stanu policija pronašla oružje i eksplozive.

Optuženi Abderaman A. ranjen je u nogu u velikoj policijskoj operaciji izvedenoj u srijedu u briselskom kvartu Sharbek, a belgijska televizija RTBF je tada javila da je on kod sebe imao eksplozivni materijal.

Prvi čovek Sharbeka Bernard Klerfajt je kazao da je uhićeni bio povezan i sa terorističkim napadima u utorak u Bruxellesu i sa spriječenim napadom u blizini Pariza.

Kopirati
Drag cursor here to close