Pozdrav

Oprostili se Merkel i papa Franjo

Merkel je oko 45 minuta u razgovoru s Papom i dobila od njega malu repliku bronzanih Svetih vrata, kao i kopije njegovih glavnih dokumenata.
Vijesti / Svijet | 07. 10. 2021. u 14:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odlazeća njemačka kancelarka Angela Merkel sastala se u četvrtak s papom Franjom i obišla centar za zaštitu djece koji vode Jezuiti, dok u njenoj domovini tri njemačke stranke vode razgovore o formiranju nove vlade bez bloka desnog centra.

Merkel je novinarima rekla da je razgovarala o politici, klimatskim promjenama i seksualnom zlostavljanju svećenstva tokom posjete Vatikanu i sastanka u sklopu akademskog programa Papinskog univerziteta Gregoriana o zaštiti djece i sigurnom okruženju.

Provela je oko 45 minuta u razgovoru s Papom i dobila od njega malu repliku bronzanih Svetih vrata, kao i kopije njegovih glavnih dokumenata.

Merkel se također sastala s italijanskim premijerom Mariom Draghijem prije nego što je prisustvovala molitvi za mir u Koloseumu koju je organizovalo humanitarno društvo Sant'Egidio iz Rima.

Merkel i njena odlazeća vlada ostat će na dužnosti privremeno dok se ne uspostavi nova administracija, što bi moglo potrajati sedmicama ili mjesecima.

Kopirati
Drag cursor here to close