Bez čestitke

Oporba: Đukanović je zarobio Crnu Goru

Kako je priopćeno Uprave policije, u Podgorici je prijavljeno osam slučajeva, u Nikšiću i Bijelom Polju po sedam, u Pljevljima i Mojkovcu po dva, te u Budvi i Andrijevici jedan događaj.
Vijesti / Svijet | 16. 04. 2018. u 09:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednički kandidat većeg dijela opozicije Mladen Bojanić rekao je kako neće čestitati pobjedu na izborima u Crnoj Gori kandidatu Demokratske partije socijalista Milu Đukanoviću i poručio da će se nastaviti boriti.

"Neću čestitati pobjedu jer nemam šta da čestitam. Da sam na Đukanovićevom mjestu, ja bih se stidio, a ne slavio", rekao je Bojanić kasno u nedjelju na konferenciji za novinare.

Pozvao je birače opozicije da njegov rezultat na izborima ne shvate kao poraz.

"Ponosan sam na svoj rezultat, jer je to posljedica otvorene i iskrene kampanje. Crna Gora je birala kako je birala. Imali smo za protivnika čovjeka koji je zarobio Crnu Goru", rekao je Bojanić i dodao da vjeruje da je podrška svih stranaka koje su podržale njegovu kampanju bila iskrena.

Istodobno, objavljeno je kako je policija Crne Gore imala je 28 poziva za reagiranje tijekom predsjedničkih izbora i postupila je po svim prijavama.

Kako je priopćeno Uprave policije, u Podgorici je prijavljeno osam slučajeva, u Nikšiću i Bijelom Polju po sedam, u Pljevljima i Mojkovcu po dva, te u Budvi i Andrijevici jedan događaj.

"U najvećem broju slučajeva policija je izašla na lice mjesta i obavila službene radnje. S događajima za koje je postojala potreba upoznati su i nadležni tužitelji'', navodi se u priopćenju.

U policiji kažu da se najviše prijava, čak šest, odnosilo na negodovanje što osobe nema u biračkom popiau na određenom biračkom mjestu ili na nemogućnost glasovanja iz drugih razloga tehničke prirode.

Četiri prijave odnosile su se na upućene uvrede ili psovke na biračkom mjestu ili u blizini, dvije na ometanje rada na biračkom mjestu i dvije na navodnu kupovinu glasova.

Prijavljeni su i po jedan slučaj fizičkog napada na biračkom mjestu, navodnog vođenja popisa birača van biračkog mjesta, krađe glasačkog listića, fotografiranja listića jednog birača.

Kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović novi je predsjednik Crne Gore jer je u prvom krugu ostvario uvjerljivu pobjedu nad ostalih šest kandidata.

Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, koje je obradilo 330.786 glasačkih listića ili 98 posto glasova, Đukanović je osvojio 176.106 glasova ili 54,18 posto od ukupnog broja izašlih na izbore.

Bojanić je dobio 107.911 glasova ili 33,2 posto. Kandidatkinja SDP-a Draginja Vuksanović osvojila je 26.619 glasova (8,19 posto), a kandidat Prave Crne Gore Marko Milačić 8.934 ili 2,75 posto.

Preostala tri predsjednička kandidata Vasilije Miličković, Dobrilo Dedeić i Hazbija Kalač osvojili su svako manje od jedan posto od ukupnog broja izašlih na glasovanje.

Kopirati
Drag cursor here to close