Umjesto 2 tjedna

Oni koji dolaze u Sloveniju od sada boravit će u jednotjednoj izolaciji

Stranim državljanima koji pri prijelazu granice priznaju da su zaraženi ili da imaju izražene simptome bolesti COVID-19 neće biti dopušten ulaz u Sloveniju
Vijesti / Svijet | 12. 04. 2020. u 08:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Osobama koje će od danas dolaziti u Sloveniju bit će određena sedmodnevna umjesto dosadašnje dvotjedne karantene, a ta ograničenja, među ostalima, neće vrijediti za prekogranične radnike, prijevoz tereta i za tranzitne putnike koji će u istom danu napuštati slovenski prostor, objavila je državna agencija STA, javlja Hina.

Sedmog dana karantene osobe će biti testirane na novi koronavirus. Ako je test negativan, karantena će biti ukinuta, a u slučaju pozitivnog nalaza osoba će biti zbrinuta sukladno smjernicama za obradu zaraženih novim koronavirusom. Osobama koje će odbiti testiranje ili im neće biti moguće uzeti bris, karantena će se automatski produžiti za još sedam dana.

Stranim državljanima koji pri prijelazu granice priznaju da su zaraženi ili da imaju izražene simptome bolesti COVID-19 neće biti dopušten ulaz u Sloveniju, dok će se slovenski državljani u tom slučaju morati javiti osobnom liječniku ili zatražiti hitnu medicinsku pomoć.

Stranci koji su zaposleni u Sloveniji će karantenu odrađivati na adresi koja je navedena u potvrdi poslodavca, koju će morati pokazati na granici.

Mjere karantene se ne odnose na dnevne migrante i tjedne migrante na granici s Austrijom, a izuzeti su i oni državljani Slovenije, Austrije, Mađarske i Italije koji su vlasnici ili imaju u zakupu zemljišta s obje strane granice na kojima obavljaju poljoprivredne radove, javlja Hina.

Naravno, izuzeti su i svi oni koji obavljaju nužne poslove, pripadnici službi zaštite i spašavanja, policajci, vatrogasci, medicinsko osoblje i humanitarni radnici, koji će morati prijeći granicu radi obavljanja svojih dužnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close