Lomio grane

Olujni vjetar poharao Zagreb: Vatrogasci zatrpani pozivima

Vijesti / Svijet | 12. 07. 2023. u 08:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Index.hr. / Olujni vjetar poharao Zagreb

U Zagrebu je već rano ujutro počeo vjetar, naoblaka i grmljavina, a počela je padati i kiša.

Povećan broj poziva 

Iz Javne vatrogasne postrojbe grada Zagreba naglasili su da zbog nevremena imaju povećan broj poziva građana, prenosi Dnevnik.hr

Jak vjetar polomio je niz stabala diljem Zagreba i ona su potom završila na prometnicama. Od pola osam ujutro do sada građani su vatrogascima prijavili rušenje desetak stabala u Ulici Pavla Hatza, u Trnju, na Medveščaku, na Medvednici...

"Zbog pada grane na naponsku mrežu na Maksimirskoj kod Jordanovca, putnike od Kvaternikova trga do Dubrave prevoze autobusi. Zbog pada zaštitne ograde u zoni raskrižja Draškovićeve i Jurišićeve, u smjeru Trga bana Josipa Jelačića linije 11 i 12 prometuju preko Glavnog kolodvora. Također zbog pada grana na naponsku mrežu u Ulici grada Gospića, linije 2, 3 i 13 skraćene su do Heinzelove, a putnike od Heinzelove do Savišća prevoze autobusi. Zbog pada stabla na Sljemenskoj cesti u prekidu je autobusna linija 140", poručuju iz ZET-a.

Na terenu su dežurne ekipe i vatrogasci te se intenzivno radi na uklanjanju prepreka i uspostavi prometa.

Crveno upozorenje 

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je crveno upozorenje za regije Zagreba, Karlovca i Rijeke za današnji dan. U tim mjestima velika je opasnost od vrućina, dok je za ostatak Hrvatske izdano narančasto upozorenje.

Većinom sunčano te vruće i vrlo vruće, ali ne i posve stabilno, a ujutro će lokalno biti izraženih pljuskova, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za srijedu.

Pljuskova praćenih grmljavinom bit će ponajprije u Istri, Gorskome kotaru i sjeverozapadu zemlje, a prema večeri te u noći na četvrtak vjerojatni su i na sjeveru.

Vjetar mjestimice umjeren jugozapadni, uglavnom u višim predjelima i jak, a na Jadranu jugo.

Najviša dnevna temperatura od 32 do 37 Celzijevih stupnjeva.

Kopirati
Drag cursor here to close