Traže se počinitelji

Oglasio se Boris Johnson: Žalim za ubijenim Svenom

Premijer Johnson novinarima je kazao da su njegove misli i molitve usmjerene na gospođu Badžak i njezinu obitelj "u žalosti zbog gubitka sina".
Vijesti / Svijet | 09. 02. 2021. u 08:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Velike Britanije Boris Johnson kazao je engleskim novinarima kako se čini "apsolutno sve" na suzbijanju nasilnog kriminala, nakon što ga je majka i bivša aktivistica Konzervativne stranke Mostarka Jasna Badžak molila za pomoć jer je njezin sin Sven (22) brutalno ubijen nožem u Londonu, a njegov prijatelj Bobi (17) teško ozlijeđen.

Inače, Sven je bio ambiciozni mladić koji je želio postati odvjetnik, a živio je u Maida Hillu u zapadnom Londonu. On je ubijen, a njegov prijatelj se bori se za život nakon što ih je progonila i napala banda u Kilburnu u sjeverozapadnom Londonu, priopćili sudužnosnici Scotland Yarda.

Premijer Johnson novinarima je kazao da su njegove misli i molitve usmjerene na gospođu Badžak i njezinu obitelj "u žalosti zbog gubitka sina".

''Mislim da je ono što se događa na ulicama naših gradova, jako tužno i želim vidjeti djecu zaštićenu od kriminalnih bandi, zločina noževima i kulture nasilja'', naveo je Johnson, prenosi Avaz.

Dodao je i kako je zabrinut da bi moglo doći do porasta stope kriminala dok se zemlja oporavlja od zatvaranja zbog pandemije koronavirusa.

Također je naveo da se ulažu napori kako bi se osigurao "oštar odgovor policije ", a također i "da se osigura da djeca i mladi imaju aktivnosti koje će ih skloniti od nihilističke kulture bandi“.

Rekao je da je na tom planu postignut "određeni uspjeh", ali dodao je: "To nije utjeha majci koja je u žalosti, ali činimo apsolutno sve što možemo da se borimo protiv tih bandi".

Svenova majka Jasna Badžak, ranije je britanskim novinarima kazala da ne vjeruje da se takvo naselje dogodilo njenom sinu. Ona je navela da je Sven otišao u trgovinu po sok od narandže, a zatim u trgovinu s kiflicama kada je napadnut.

Mladićev otac Dragomir Mikulić, koji je inače vlasnik građevinske tvrtke također je shrvan od bola.

''Jednostavno je napadnut bez razloga. Svi su ga voljeli'', kazala je Badžak.

Sven je diplomirao sociologiju, ali je želio postati pravnik i odvjetnik. Upoznao je premijera i druge poznate konzervativne političare dok je bio mlađi, odnosno kroz Jasnin predizborni rad sa strankom.

Novnari su je pitali koja je njena poruka premijeru Johnsonu, a ona je rekla: „Ovo su dijete i majka koja su vam pomogla da budete izabrani. Poznavali ste Svena. Jako ste ga voljeli kao svog partnera.

''Želim čuti od njih Borisa Johnsona, Davida Camerona, i Georga Osborna da kažu policiji da radi svoj posao, uhvate počinitelje, prikupe dokaze izvan svake sumnje i osudi ih'', kazala je Jasna te je pozvala je sve koji imaju informacije o tome što se dogodilo da se jave njoj i policiji.

Glavni inspektor londonske policije Darren Jones rekao je: ''Dok je banda progonila mladiće razdvojili su se. Sven je pao na zemlju i tada je napadnut nožem''.

Kopirati
Drag cursor here to close