Pušteni pa zadržani

Odvjetnica obitelji Hrvata u Zambiji: "Radeći na ovom slučaju počela sam vjerovati i u sumanuto"

"Ono što znamo jest da je optužnica jučer povučena, a ne odbačena, što je omogućilo ovakav scenarij koji se danas odigrao, odnosno njihovo ponovno pritvaranje", kaže odvjetnica Marković.
Vijesti / Svijet | 07. 02. 2023. u 15:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Obitelji su očajne", kaže Sandra Marković, zagrebačka odvjetnica jedne od obitelji hrvatskih posvojitelja koji su danas ponovno zaustavljeni u zračnoj luci u zambijskoj Ndoli te odvedeni u pritvor.

"Nemamo nikakvih pouzdanih informacija, još uvijek nisam dobila nikakav dokument iz kojeg bih mogla pouzdano znati temeljem čega su jučer pušteni, temeljem čega im je naloženo da u roku od 48 sati napuste zemlju i temeljem čega su danas ponovno zadržani. Ono što znamo jest da je optužnica jučer povučena, a ne odbačena, što je omogućilo ovakav scenarij koji se danas odigrao, odnosno njihovo ponovno pritvaranje", kaže odvjetnica Marković.

Pojavile su se razne glasine o tome zašto su zapravo ponovno uhićeni - od toga da je imigracijskoj službi u Ndoli stigla anonimna prijava jednog hrvatskog građanina do toga da se danas javio ključni svjedok tužiteljstva koji se jučer nije pojavio, prenosi Jutarnji.hr

"Nisam čula ni za što od ovoga. Nekakav naš logičan zaključak jučer je bio da su pušteni zbog nedostatka dokaza. Priča o anonimnoj prijavi zvuči sumanuto, ali radeći na ovom slučaju počela sam vjerovati i u sumanuto", kaže Marković.

Ističe kako je u kontaktu s hrvatskim vlastima te da svi pokušavaju na sve moguće načine, i diplomatski i pravno, pomoći hrvatskim državljanima.

"Gdje su njihova djeca - jer oni su ih posvojili i to su sada njihova djeca - još uvijek ne znamo", kaže odvjetnica.

Kopirati
Drag cursor here to close