Haaški osuđenik

Obrana Ratka Mladića upozorila na rizik od moždanih i srčanih udara

Branitelj je kazao da je Mladić imao srčani udar 2013. godine u haškom pritvoru.
Vijesti / Svijet | 13. 06. 2019. u 17:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbrana Ratka Mladića, prvostupanjski osuđenog na doživotni zatvor zbog genocida i zločina protiv čovječnosti u BiH, upozorila je danas međunarodni sud u Hagu da kod Mladića "postoji veliki rizik od novih moždanih i srčanih napada".

Pozivajući se na nalaze liječnika, njegov branitelj Branko Lukić je na redovnoj konferenciji o stanju u postupku u Hagu kao glavne probleme naveo da je "kalcificirano više od 50 posto Mladićevog mozga", na kojem su liječnici uočili i "degenerativne promene".

Od "mnogih bolesti" Mladića, Lukić je u sudnici naveo još kardiovaskularne tegobe.

Branitelj je kazao da je Mladić imao srčani udar 2013. godine u haškom pritvoru.

Po Lukićevim riječima, medicinsko osoblje u pritvoru u Scheveningenu registriralo je da Mladić "često pati od srčane aritmije, ali da to ne može nanijeti štetu njegovom zdravlju".

Odvjetnik Lukić je prokomentarirao da "neškodljiva srčana aritmija" ne postoji ni u medicinskoj teoriji, ni u praksi.

On je najavio da će obrana tražiti reviziju cjelokupne Mladićeve medicinske dokumentacije.

Mladić (77) nije govorio tijekom današnjeg zasjedanja. U sudnici je izgledao čilo i svježe, kratko podšišan i obučen u sivo odijelo i svijetlu košulju s plavom kravatom.

Predstavnik haškog tužiteljstva zamolio je žalbeno vijeće za više informacija o tome kada će biti usmena rasprava o žalbama koje su na prvostupanjsku presudu uložile i obrana i optužba.

Sudac Prisca Nyambe, koja će predsedavati žalbenim vijećem, odgovorila je da će strane u postupku o tome "biti obaviještene na vrijeme", javlja N1.

Kopirati
Drag cursor here to close