Ruski mediji nagađaju

O čemu su Putin i Trump razgovarali u Parizu?

Kada su novinari upitali Putina je li uspio razgovarati s Trumpom na ceremonijama održanim u nedjelju, Putin je odgovorio: "Da"
Vijesti / Svijet | 12. 11. 2018. u 12:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da je imao kratku ali dobru konverzaciju s američkim kolegom Donaldom Trumpom tokom ceremonija obilježavanja stote godišnjice kraja Prvog svjetskog rata, javili su u ponedjeljak ruski mediji. 

Kada su novinari upitali Putina je li uspio razgovarati s Trumpom na ceremonijama održanim u nedjelju, Putin je odgovorio: "Da", javila je ruska državna novinska agencija RIA Novosti. Upitan kako su razgovori prošli, Putin je kazao: "Dobro".   

On nije pružio detalje razgovora, ali je francusko predsjedništvo saopćilo da su dvojica čelnika razgovarala o širokom spektru tema nakon komemoracija. 

Domaćin ceremonija, francuski predsjednik Emmanuel Macron bio je prisutan, dok je njemačka kancelarka Angela Merkel sudjelovala u nekim od razmjena mišljenja, priopćilo je predsjedništvo.  

Teme o kojima se raspravljali bile su situacija na Bliskom istoku, prvenstveno Siriji, Iranu i Saudijskoj Arabiji, kao i u Sjevernoj Koreji. 

Glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders izjavila je da se Trump sastao s nekim od svjetskih čelnika među kojima su bili Putin, Macron i Merkel, i da su održali "veoma dobre i produktivne razgovore". 

''Čelnici su raspravljali o brojnim temama, uključujući INF (nuklearni sporazum), situaciji u Siriji, trgovini, situaciji u Saudijskoj Arabiji, sankcijama, Afganistanu, Kini i Sjevernoj Koreji'', kazala je. 

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da su se Putin i Trump usuglasili da održe detaljnije razgovore na marginama sumita G20 u Argentini krajem mjeseca, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close