Posvojenje djece iz Konga

Novo uhićenje u slučaju Hrvata u Zambiji

Muliju se tereti za krijumčarenje četvero djece koju su posvojili hrvatski državljani, a na sudu se izjasnio da nije kriv.
Vijesti / Svijet | 05. 04. 2023. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo uhićenje u Zambiji. Državljanin DR Konga Steven Mulija uhićen je i doveden pred sud u Ndoli u slučaju Hrvata i spornog posvajanja djece.

Muliju se tereti za krijumčarenje četvero djece koju su posvojili hrvatski državljani, a na sudu se izjasnio da nije kriv.

Ovaj državljanin DR Konga zaposlen je u sektoru turizma i ugostiteljstva, prenosi 24 sata informacije zambijske novinarke.

Osmero uhićenih Hrvata u Ndoli čeka nastavak suđenja za trgovinu ljudima. U Zambiji se nalaze već četiri mjeseca, a početak prvog ročišta na Visokom sudu još nije poznat.

Steven Mulija deseti je optuženi u ovom slučaju, nakon što su zambijske vlasti podigle optužnicu i protiv imigracijske službenice Glorije Sakulenge. Ona je navodno trebala Hrvatima "riješiti moguće probleme", a na nju ih je uputio odbjegli šef kongoanskog sirotišta.

Pronađena poruka navodno je razlog zbog kojeg su Hrvati u veljači vraćeni s aerodroma u zambijski zatvor, baš kada su napuštali Zambiju.

Nanovo su optuženi da su četvero mališana iz DR Konga pokušali posvojiti krivotvorenim dokumentima. Suđenje čekaju na slobodi, a još uvijek nije poznato gdje su odvedena djeca, koja imaju hrvatske dokumente.

Kopirati
Drag cursor here to close