Raketama

Novi ruski napad na ukrajinski lučki grad Odesu; pogođena katedrala

Ruske snage ponovno su tijekom noći napale ukrajinski crnomorski lučki grad Odesu, koji je važno tranzitno čvorište za izvoz žitarica iz Ukrajine.
Vijesti / Svijet | 23. 07. 2023. u 10:16 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ruske snage ponovno su tijekom noći granatirale ukrajinski crnomorski lučki grad Odesu, koji je važno tranzitno čvorište za izvoz žitarica iz Ukrajine. U napadima je jedna osoba poginula, a najmanje 18 ih je ozlijeđeno.

''Nažalost, jedan civil je poginuo kao posljedica ruskog noćnog terorističkog napada u Odesi'',  objavio je na Telegramu Oleg Kiper, šef tamošnjeg ukrajinskog regionalnog vojnog zapovjedništva. Dodao je da je u granatiranju ranjeno 18 osoba, među kojima četvero djece.

Operativno zapovjedništvo ukrajinskih snaga na jugu zemlje objavilo je da su ruske snage u napadu koristile najmanje pet različitih tipova projektila, od kojih je mnoge ukrajinska protuzračna obrana uspješno uništila, javlja francuska novinska agencija AFP.

Ostali su oštetili nekoliko zgrada i lučku infrastrukturu u Odesi, a navodno su pogodili i pravoslavnu katedralu. Lučki grad u južnoj Ukrajini bio je meta ruskih zračnih napada nekoliko puta ovaj tjedan otkako je Moskva najavila povlačenje iz sporazuma o izvozu ukrajinskog žita preko Crnog mora.

U međuvremenu, predsjednici Rusije i Bjelorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, sastat će se danas u ruskom gradu Sankt Peterburgu. Na sastanku će se, prema Kremlju, razgovarati o "strateškom partnerstvu i savezništvu" dviju zemalja.

Bit će to njihov prvi susret licem u lice otkako je Lukašenko krajem lipnja intervenirao kako bi okončao pobunu ruske plaćeničke skupine Wagner, prenosi STA.

Kopirati
Drag cursor here to close