Napadaju dronovima

Putinova odmazda: Nove eksplozije u Kijevu

"Rusi su napali dronovima kamikazama"
Vijesti / Svijet | 10. 10. 2022. u 09:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U glavnom gradu Ukrajine jutros se čulo nekoliko eksplozija. Gradonačelnik Kijeva potvrdio je da je "nekoliko eksplozija" zabilježeno u glavnom gradu u ponedjeljak rano ujutro. Vitalij Kličko je na Telegramu rekao: "Nekoliko eksplozija u četvrti Ševčenkiv - u središtu glavnog grada. Sve službe su na terenu. Detalji kasnije."

Ima mrtvih i ozlijeđenih, priopćila je hitna služba regije. 

Svjedok je rekao novinskoj agenciji Reuters da se crni dim uzdizao iz zgrade u središtu grada nakon eksplozije. Drugi su na društvenim mrežama objavili slike navodno iz grada, a neki tvrde da su "raketni napad oborile" ukrajinske snage. Kijev je uglavnom bio miran od početka rata, a linija bojišnice pomicala se prema istoku i jugu.

"Oko 5" ljudi ubijeno je u udarima u Kijevu, kaže ukrajinski dužnosnik.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, također je istaknuo da je u napadima ozlijeđeno 12 osoba. 

Ukrajinski ministar obrane danas je rekao da "hrabrost njegove zemlje nikada neće uništiti projektili terorista, čak ni kada pogode srce našeg glavnog grada". Pišući na Twitteru, Oleksii Reznikov je rekao: "Niti će uzdrmati odlučnost naših saveznika. Jedina stvar koju nepovratno ruše je budućnost Rusije - budućnost globalno prezrene odmetničke terorističke države."

 

Gradonačelnik Kijeva: Ostanite u skloništima

Vitalij Kličko rekao je onima u Kijevu da jutros ostanu u skloništima dok se sirene za zračnu uzbunu nastavljaju nakon "nekoliko eksplozija". Dodao je da se "prijetnja nastavlja". "Glavni grad je napadnut od strane ruskih terorista! Rakete su pogodile objekte u centru grada (u okrugu Shevchenkiv) i u okrugu Solomyan. Zračna uzbuna, a samim time i prijetnja, traje. Apeliram na sve stanovnike glavnog grada: za vrijeme uzbune ostanite u skloništima. Ako nema hitne potrebe, bolje je ne ići danas u grad", objavio je.

Oštećena je kritična infrastruktura

Gradonačelnik Kijeva kaže da je u glavnom gradu Ukrajine pogođena "kritična infrastruktura".

"Nekoliko pogodaka u objekte kritične gradske infrastrukture", rekao je Kličko. "Ima žrtava. Sve službe na terenu rade."

Zgrada konzulata Njemačke u Kijevu oštećena je u jutrošnjem raketnom napadu na prijestolnicu Ukrajine, javlja Bild. Više pogledajte ovdje.

 

Kamikaze dronovi

Anton Geraščenko, viši ukrajinski savjetnik ministra unutarnjih poslova, objavio je jutros na Telegramu da su "Kijev napali kamikaze dronovi". Ukrajinski zastupnik Oleksij Gončarenko dodao je da je jedna raketa pala "točno u središte grada". "Gore automobili, a na kućama su razbijeni prozori. Ima mrtvih", tvitao je jutros.

Podoljak: Ovo je terorizam

Mykhailo Podolyak, savjetnik predsjednika Volodimira Zelenskog, kaže da su "namjerni napadi" na središte Kijeva, kao i udari na Zaporizhzhia na jugu i Dnipro u središnjoj Ukrajini još jedan dokaz "terorističke neadekvatnosti Kremlja". "Rusija nije sposobna boriti se na bojnom polju, ali je sposobna ubijati civile. Umjesto razgovora treba nam protuzračna obrana, MLRS, projektili većeg dometa."

Dječje igralište pogođeno u napadu u Kijevu;  Kukavice napadaju djecu

Dječje igralište bilo je jedno od mjesta pogođenih raketnim ili raketnim napadom na glavni grad Ukrajine Kijev.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, objavio je u ponedjeljak na Twitteru fotografije nečega što izgleda kao igralište s natpisom: "Dječje igralište u središtu Kijeva nakon napada."

Ekipe CNN-a u Kijevu u ponedjeljak su čule najmanje četiri eksplozije.


Viši pomoćnik ukrajinskog predsjednika rekao je da su ruski raketni napadi na gradove diljem Ukrajine u ponedjeljak signal civiliziranom svijetu da se "pitanje Rusije" mora riješiti silom, prenosi Reuters.

"Kukavice koje se bore protiv igrališta, djece i ljudi", napisao je Andrij Jermak, šef predsjedničkog ureda, malo prije nego što su nove eksplozije potresle glavni grad.

"Ovo je još jedan signal civiliziranom svijetu da se rusko pitanje mora riješiti silom", dodao je.

 
 
Kopirati
Drag cursor here to close