Trgovina

Newyorška burza skida s liste tri kineske kompanije

Trgovina akcijama "China Mobile Communications", "China Telecommunications Corp" i "China Unicom" bit će završena krajem sljedećeg tjedna, do rješavanja transakcija.
Vijesti / Svijet | 01. 01. 2021. u 11:26 Srna

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Burza u New Yorku počela je sa procesom skidanja sa liste tri telekomunikacione kompanije iz Kine u skladu sa ukazom administracije američkog predsjednika Donalda Trampa kojim se zabranjuju investicije u firme povezane sa kineskom vojskom.

Burza u priopćenju navodi da će trgovina akcijama "China Mobile Communications", "China Telecommunications Corp" i "China Unicom" biti završena krajem sljedećeg tjedna, do rješavanja transakcija.

U studenom je Tramp objavio izvršni ukaz kojim se Amerikancima zabranjuje investiranje u kineske kompanije za koje se smatra da opskrbljuju ili podržavaju vojsku i sigurnosni aparat, što je Kina oštro kritizirala.

U ukazu je navedena 31 kompanija za koje se tvrdi da ih Kina koristi za "eksploataciju" američkog investicionog kapitala za financiranje vojnih i obavještajnih službi, uključujući razvoj i raspoređenje oružja za masovno uništenje.

Kopirati
Drag cursor here to close