Tko se zarazio?

Njemački mediji: Zašto je Srbija rizična, a Hrvatska nije?

Njemački Bild piše da je 36 zaraženih korona-virusom nakon zabava na odmoru u Hrvatskoj.
Vijesti / Svijet | 13. 08. 2020. u 16:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka je zabrinuta - broj inficiranih raste, a trećina novozaraženih su povratnici s odmora u inozemstvu. Mnogi mediji prenose da se virus u Njemačku "najviše uvozi iz zemalja jugoistočne Europe".

Njemački Bild piše da je 36 zaraženih korona-virusom nakon zabava na odmoru u Hrvatskoj.

List navodi da su 24 gosta jedne rođendanske zabave u Njemačkoj pozitivno testirani na koronu.

"Osmoro njih prethodno je bilo na odmoru u mjestu za žurke Novalja na hrvatskom ostrvu Pagu i vratili su se odatle sa virusom", dodaje se u tekstu.

Još 12 novozaraženih je, kako se navodi, registrirano u okrugu Gepingen, "nakon što je jedna grupa maturanta provela u Novalji odmor slaveći po žurkama".

U Njemačkoj je u srijedu 12. kolovoza objavljeno da je, prema podacima instituta Robert Koh registrirano 1.226 novih slučajeva zaraze korona-virusom, što je najveći broj od 9. svibnja. Vlada u Berlinu na je to zatražila da građani Njemačke strogo poštuju mjere zaštite. Glasnogovornik vlade Stefen Zibert to je formulirao ovako:

"Ako ne budemo svi pazili i ne budemo oprezni, onda ovo može da razvije vlastitu dinamiku".

Zibert je za "Süddeutsche Zeitung" ocijenio da su razlozi porasta broja zaraženih, između ostalog i "povratnici sa odmora, kao i privatne zabave na kojima ljudi ne drže razmak jedni od drugih". Upada u oči, kako je rekao, da je "među zaraženima mnogo mlađih ljudi".

Mali dnevni list sa sjevera Njemačke "Norddeutsche Neuste Nachrichten", analizirajući podatak da je trećina novozaraženih provela odmor u inozemstvu, utvrđuje da pogled na spisak zemalja iz kojih su se vratili zaraženi pokazuje da "opasnost ne vreba u klasičnom ljetnjem turizmu već negdje drugdje", prenose Nezavisne. koro

Kopirati
Drag cursor here to close