Na odmor...

Njemačka priznaje PCR testove iz BiH

"Postoji povećan interes za dolazak u BiH radi godišnjih odmora ili nekih drugih obiteljskih događaja.''
Vijesti / Svijet | 01. 07. 2020. u 16:54 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka od srijede priznaje PCR testove na korona virus iz Bosne i Hercegovine, potvrdila je za N1 Jadranka Winbow Negodić,  veleposlanica BiH u Njemačkoj.

"Danas smo službeno obaviješteni od njemačkih nadležnih organa da je Robert Koch institut stavio BiH na listu onih zemalja čiji se testovi priznaju. Akreditirane laboratorije u BiH rade molekularno-biološke testove, PCR, i rezultati istih se priznaju od strane njemačkih organa ukoliko su urađeni u rasponu od najviše 48 sati prije ulaska u Njemačku. To je zaista veliko olakšanje za naše državljane i bila je neobična i teška situacija da naši građani koji dolaze u Njemačku moraju raditi testove ili nakon ulaska u Njemačku ili u nekoj zemlji europske unije", kazala je Winbow Negodić.

Smatra da je ovo veliki napredak i da će dosta olakšati putovanja državljanima BiH.

"Zaista, trebalo je dosta truda i dosta komunikacije sa nadležnim tijelima u Njemačkoj i zaista sam sretna da smo došli do ovog rezultata", kazala je veleposlanica Winbow Negodić.

Napominje da ima dosta upita državljana Njemačke zašto ne mogu ući u BiH.

"Postoji povećan interes za dolazak u BiH radi godišnjih odmora ili nekih drugih obiteljskih događaja. Suočeni smo sa dosta pitanja na koja ljudi traže decidiran odgovor i objašnjenje zašto je snazi je još uvijek ta odluka i zašto ne mogu ući u BiH. Međutim, sve zemlje samostalno donose odluku vezano za svoju epidemiološku situaciju, tako da i mi moramo poštovati odluku Vijeća ministara. Očekujem da će se promjenom okolnosti, vjerovatno i to promijeniti", dodala je.

Kopirati
Drag cursor here to close