Policija pronašla

Vraćena većina dragulja ukradenih 2019. u pljački vrijednoj 120 milijuna dolara

Njemačka policija pronašla je najveći dio plijena iz pljačke dragulja
Vijesti / Svijet | 17. 12. 2022. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Većina dragulja ukradenih iz povijesne zbirke umjetnina u Dresdenu 2019. u pljački vrijednoj 120 milijuna dolara je vraćena, objavili su u subotu njemačka policija i tužitelji. 31 predmet, uključujući zvijezdu poljskog Ordena bijelog orla i dijamantni ukras za glavu, vratili su istražitelji u Berlinu, rekle su vlasti, piše Hina.

Povratak dragocjenih predmeta uslijedio je nakon pregovora tužitelja i odvjetnika obrane Nijemaca kojima se sudi za provalu u muzej Gruenes Gewoelbe u studenom 2019. Predmeti ukradeni iz jedne od najvećih europskih umjetničkih zbirki sadržavali su više od 4300 dijamanata procijenjene vrijednosti na više od 113 milijuna eura.

Tužitelji vjeruju da su lopovi unaprijed ispilili dio prozorske rešetke i ponovno ga pričvrstili kako bi brzo ušli u zgradu prije pljačke.

Vraćene komade pregledat će stručnjaci "kako bi potvrdili njihovu autentičnost i neoštećenost", rekle su vlasti. Dijelovi koji još nedostaju uključuju epoletu na kojoj je bio dragi kamen poznat kao Dresdenski bijeli dijamant.

 

Kopirati
Drag cursor here to close