Oprezni s isporukom

Njemačka još uvijek nije spremna poslati krstareće rakete dugog dometa Ukrajini

No Njemačka je i dalje oprezna u pogledu isporuke projektila koji bi mogli pogoditi Rusiju unatoč obećanjima Ukrajine da neće koristiti zapadno oružje za napad na ruski teritorij.
Vijesti / Svijet | 26. 06. 2023. u 17:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Njemačka još nije spremna poslati krstareće rakete dugog dometa u Ukrajinu unatoč opetovanim zahtjevima ukrajinskih dužnosnika, rekao je njemački ministar obrane Boris Pistorius, prenosi Hina.

"Kada je posrijedi oružje dugog dometa, želio bih ponovno vrlo jasno reći da smo još uvijek oprezni, upravo kao i naši američki partneri", rekao je Pistorius za posjeta Litvi, gdje se sastao s čelnicima NATO-a.

"Trenutačno se nije ništa promijenilo u našoj procjeni", dodao je.

Britanski ministar obrane Ben Wallace u ponedjeljak je rekao da su rakete dugog dometa Storm Shadow koje je London isporučio Kijevu bile vrlo značajne na bojištu u rusko-ukrajinskom ratu.

"Projektili Storm Shadow odigrali su važnu ulogu na bojištu, što je utjecalo i na rusku vojsku", rekao je Wallace pred zastupnicima u Londonu.

Ukrajina je od Njemačke krajem svibnja zatražila krstareće rakete Taurus.

No Njemačka je i dalje oprezna u pogledu isporuke projektila koji bi mogli pogoditi Rusiju unatoč obećanjima Ukrajine da neće koristiti zapadno oružje za napad na ruski teritorij.

Domet projektila Taurus KEPD 350, koje zajednički proizvode Njemačka i Švedska, iznosi do 500 kilometara.

Kopirati
Drag cursor here to close