Namijenjena za Istočnu Europu

Nizozemska: Najveća dosadašnja zaplijena droge u Europi

Policija je otkrila drogu dok je obilazila uredsku zgradu u okviru aktualne istrage
Vijesti / Svijet | 26. 06. 2019. u 13:39 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nizozemska policija priopćila je u srijedu da je zaplijenila 2,5 tone metamfetamina u, kako navodi, najvećoj dosadašnjoj zaplijeni droge u Europi, s uličnom vrijednošću procijenjenom na "stotine milijuna eura".  

Policijski glasnogovornik Thomas Aling izjavio je da još nije bilo uhićenja nakon prošlotjedne zaplijene. 

- Tragamo za njima - dodao je Aling, misleći na vlasnike zaplijenjene droge, koja je po njegovim riječima bila namijenjena za izvoz, vjerovatno u istočnu Europu. 

- Nisu se mogli riješiti toga u Nizozemskoj - kazao je. 

Nedavni testovi pokazali su da su nivoi korištenja metamfetamina u Nizozemskoj relativno niski u poređenju sa Sjedinjenim Državama ili Australijom, ali da su u porastu. 

Policija je otkrila drogu dok je obilazila uredsku zgradu u okviru aktualne istrage, navodi se u priopćenju. 

Oni su uočili da je drugi sprat zgrade izgledao niži iznutra nego izvana. Potom su otkrili skrivenu prostoriju u kojoj je droga sakrivana, podijeljena u pakete veličine cigle i smještena u veliki broj plastičnih vreća. 

Odmah nakon toga policija je također otkrila skladište u gradu Utrechtu sa 17.500 litara kemikalija korištenih u ispiranju kokaina ili u proizvodnji sintetičkih droga. 

Na istoj lokaciji u Utrechtu, policija je također pronašla izdubljeno kamenje za koje vjeruje da je korišteno za transport droge. 

Droga je uništena, priopćila je policija, prenosi Reuters.

Kopirati
Drag cursor here to close