Njemačka

Nijemci zabranili Erdoganovo obraćanje pristalicama u Kölnu

Vijesti / Svijet | 31. 07. 2016. u 13:25 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glasnogovornik turskog predsjednika Recepa Tayyjipa Erdogana, Ibrahim Kalin kritizirao je Njemačku zbog "zabrane" direktnog prenošenja Erdoganovog obraćanja svojim pristalicama koje će se danas okupiti u Kölnu.

Kalin je naveo da je "Turska zainteresirana da zna pravi razlog odluke njemačkog Ustavnog suda i lokalnih sudova da spriječe direktan prijenos Erdoganove poruke", izrazivši nadu da će njemačke vlasti "dati zadovoljavajuće objašnjenje".

Policija u Kölnu proopćila je da će turski ministar sporta vjerojatno nazočiti današnjem mitingu Erdoganovih pristalica, ali su vlasti postavile uvjet da ne smije biti direktnog prijenosa obraćanja političara iz Turske.

Ustavni sud odbio je jučer žalbu na tu odluku.

Šef njemačke diplomacije Frank-Walter Steinmeier rekao je da se političke tenzije u Turskoj ne smiju prenositi na Njemačku niti uznemiravati ljudi drugačijih političkih uvjerenja, prenosi Beta.

U Njemačkoj živi oko tri milijuna osoba turskog porijekla, a vjeruje se da će današnjem mitingu nazočiti 30.000 ljudi. Planirana su i četiri manja kontra-prosvjeda, od kojih jedan organiziraju desničarska njemačka skupina.

Kopirati
Drag cursor here to close