Oštri tonovi

Netanyahu poručio Iranu: Napustite Siriju ili kreću napadi

Netanyahu je izjavio u nedjelju da je Izrael napao, ono što je opisao kao, "iransko skladište naoružanja na međunarodnom aerodromu u Damasku" tijekom vikenda.
Vijesti / Svijet | 15. 01. 2019. u 13:37 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u utorak je zatražio od Irana da brzo ukloni snage iz susjedne Sirije ili će se suočiti s kontinuiranim napadima na njih od Izraela. 

''Jučer sam čuo od glasnogovornika iranskog ministarstva vanjskih poslova da Iran nema vojno prisustvo u Siriji, mi smo samo savjetnici", izjavio je Netanyahu na svečanosti u Tel Avivu tijekom koje je imenovan novi zapovjednik izraelskih oružanih snaga. 

''Pa, pustite mene da ih posavjetujem - bježite odatle što brže možete jer ćemo mi nastaviti s našom odlučnom politikom napada, kako smo i obećali, neustrašivo i nemilosrdno'', kazao je. 

U rijetkoj javnoj potvrdi, Netanyahu je izjavio u nedjelju da je Izrael napao, ono što je opisao kao, "iransko skladište naoružanja na međunarodnom aerodromu u Damasku" tijekom  vikenda. 

Netanyahu je dodao da je Izrael napadao iranske i Hezbollahove mete u Siriji stotine puta. 

Izrael je obećao da će spriječiti da se Iran vojno utvrdi u Siriji, u kojoj njegov ljuti neprijatelj podržava vladu predsjednika Bashara al-Assada skupa s  Rusijom i Hezbollahom. 

Na svečanosti imenovanja novog zapovjednika Izraelskog glavnog stožera, general pukovnika Aviva Kochavija, Netanyahu je ponovio da su  ključni sigurnosni izazov za Izrael "Iran i njegovi teroristički emisari", istaknuvši da je izraelska vojska "spriječila vojno utvrđivanje Irana u Sriji".   

Teheran negira da šalje regularne trupe u borbe u Siriji, navodeći da sirijskoj vladi samo pruža vojne savjetnike i borce paravojski iz raznih zemalja, prenosi AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close