Bliski istok

Netanyahu najavljuje: Napadi na Gazu mogli bi se nastaviti i 2025.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu iznio ocjene o izraelskim napadima na Gazu na sastanku u Biru's Sebi, u blizini Pojasa Gaze, na kojem su sudjelovali visoki sigurnosni dužnosnici, kao i lokalni dužnosnici
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2024. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izraelski premijer Benjamin Netanyahuna sastanku u Biru's Sebi, u blizini Pojasa Gaze rekao je da bi se napadi na Pojas Gaze mogli nastaviti 2025. godine, prenosi Anadolu. 

Netanyahu je iznio neke ocjene o izraelskim napadima na Gazu na sastanku u Biru's Sebi, u blizini Pojasa Gaze, na kojem su sudjelovali visoki sigurnosni dužnosnici, kao i lokalni dužnosnici, objavio je izraelski "Kanal 12".

Navedeno je da je Netanyahu rekao dužnosnicima na sastanku da bi se "prema sadašnjoj procjeni izraelski napadi na Gazu mogli nastaviti sljedeće godine".

Lokalni dužnosnici prenijeli su Netanyahuu da se većina Izraelaca koji su napustili regiju u kojoj su živjeli, zbog raketnih napada iz Gaze i drugih sigurnosnih razloga, i da se ne žele vratiti u pogranične regije.

Načelnik Glavnog stožera Herzi Halevi, na sastanku s Netanyahuom i ministrom obrane Yoavom Gallantom, izjavio je da "dobici postignuti kao rezultat napada u Gazi, koji su trajali više od tri mjeseca, mogu biti izgubljeni zbog nedostatka plan za upravljanje i sigurnost regije", objavio je "Kanal 13".

"Suočavamo se s erozijom dosadašnjih uspjeha u ratu jer nije stvorena strategija za sljedeći dan", rekao je Halevi.

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je u izjavi od 1. siječnja kako očekuju da će se napadi na Gazu nastaviti tokom 2024. godine, 

Kopirati
Drag cursor here to close