Kijev na streljani

Nekad je ovo bio popularni tržni centra u glavnom gradu Ukrajine

Trgovački centar otvoren je početkom 2020., malo prije nego će svijet zatvoriti pandemija koronavirusa. Bio je to najsuvremeniji trgovački centar u tom području, s oko 250 trgovina.
Vijesti / Svijet | 22. 03. 2022. u 00:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novoizgrađeni trgovački centar Retroville, na sjeverozapadu ukrajinske prijestolnice Kijeva, bio je u nedjelju poprište stravičnog raketnog napada. Ruske snage žestoko su ga napale, ostavljajući iza sebe prizore smrti i užasa.

Najmanje šest leševa pronašle su spasilačke ekipe. Prvi službeni podaci govore o najmanje osmero mrtvih. Najvjerojatnije se radilo o zračnom udaru.

Trgovački centar otvoren je početkom 2020., malo prije nego će svijet zatvoriti pandemija koronavirusa. Bio je to najsuvremeniji trgovački centar u tom području, s oko 250 trgovina zapadnjačkih marki, multipleks kinodvoranom te oko tri tisuće parkirnih mjesta, donosi Jutarnji.hr.

Nekada je ovo predgrađe Vinogradar bilo prepuno vinograda i malih dućana, ali nedavno su ga ispunili suvremeni stambeno-poslovni kompleksi. Neki su još neuseljeni. Tako će, čini se, neko vrijeme i ostati jer nakon ruskog napada na zgradama u okolici trgovačkog centra gotovo da nema prozora koji je ostao čitav.

Posvuda su velike štete. Parkiralište na južnoj strani centra preplavljeno je ruševinama i uništenim automobilima. Iznad parkirališta je fitness centar Sportlife, koji je sada samo hrpa željeza i betona. Smrad gareži nagriza grlo, a na cipele se lijepe blatni ostaci srušene građevine.

"Bio sam doma kada se moj stan zatresao od snažnog udara. U jednom sam trenutku pomislio da će se zgrada srušiti. Pretpostavljam da su Rusi gađali stanicu za opskrbu električnom energijom, koja se nalazi svega nekoliko stotina metara dalje", rekao je još uvijek potreseni stanovnik Vladimir za AFP.

Kopirati
Drag cursor here to close