Na Marshallovom otočju

Nasukao se brod bez posade i pun kokaina

Ukupno 649 kilograma kokaina bilo je skriveno u potpalublju, rekao je u srijedu državni odvjetnik Richard Hickson.
Vijesti / Svijet | 17. 12. 2020. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pet i pol metara dug brod bez posade krcat kokainom otkriven je prošlog tjedna nasukan na atolu Ailuk, koji je dio Marshallovih otoka, objavio je državni odvjetnik.

Ukupno 649 kilograma kokaina bilo je skriveno u potpalublju, rekao je u srijedu državni odvjetnik Richard Hickson.

Procijenio je da je brod vjerojatno stigao iz Srednje ili Južne Amerike i "moguće da je plutao morem godinu ili dvije", prenosi Hina.

Policija je rekla da je droga, umotana u paketiće od kilograma i s oznakom "KW", spaljena, a sačuvana su samo dva omota koja će biti poslana na analizu u Američku agenciju za borbu protiv narkotika (DEA).

Nije rijetkost da se ostaci broda s druge stane Pacifika nasuču na Marshallovim otocima. Na obali su se već znale naći i pošiljke droge, napose na atolu Ailuk, ali prošlotjedna pošiljka najveća je dosad.

Policija iznosi hipoteze da je posada mogla napustiti brod zbog prijetnje uhićenjem ili je stradala u oluji.

U siječnju 2014., Jose Alvarenga, ribar iz Salvadora, nasukao se na Marshallovom otočju 13 mjeseci pošto je isplovio sa zapadne obale Meksika s drugim ribarom koji je poginuo, a njihova brodica plutala je nakon havarije motora.

Nakon te izvanredne priče o preživljavanju na moru, znanstvenici sa Sveučilišta na Havajima računalno su izradili 16 simulacija plutanja od zapadne obale Meksika i gotovo sve putanje završile su na Marshallovim otocima.

Kopirati
Drag cursor here to close