Prvostupanjska presuda

Nasmijani ubojica Čaba Der osuđen na doživotni zatvor

Čaba Der će prema mađarskim zakonima moći tražiti uvjetni otpust poslije 40 godina zatvora.
Vijesti / Svijet | 05. 03. 2021. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud u Budimpešti danas je prvostupanjskom presudom osudio zloglasnog plaćenog ubicu Čabu Dera na doživotnu kaznu zatvora, prenose mediji u Srbiji.

Kako se navodi, prvostupanjsku presudu sud u Budimpešti objavio je u srijedu ujutro, a Čaba Der će prema mađarskim zakonima moći tražiti uvjetni otpust poslije 40 godina zatvora.

Sud je osudio Mađara iz Srbije na prvostupanjski doživotni zatvor zbog dva ubojstva. Čaba Der je osuđen za ubojstvo jednog Hrvata u lipnju 2018. godine u kafiću u Amsterdamu i mađarskog biznismena u Budimpešti u rujnu iste godine.

Čaba Der je uhićen 1. ožujka 2019. godine u Pragu, a mađarskim vlastima isporučen je sredinom 2019. godine. Pored Mađarske, njegovo izručenje tražile su i Nizozemska, Španija kao i Srbija koje su ga teretile zbog niza kaznenih djela.

Policija je kod Dera prilikom uhićenja u Pragu pronašla lažne dokumente, oružje kao i opremu za maskiranje.

Čaba Der poznato je lice i u Bosni i Hercegovini. Sarajevska policija uhitila je Dera u rujnu 2017. godine zajedno sa Markom Gojčevićem iz Bara, a oni su priznali da su došli u Sarajevo da izvrše ubojstvo.

Ipak, oni tada nisu otkrili ko je naručitelj ubojstva, niti koga je trebalo da likvidiraju. Obojica su se dovodila u vezu sa zloglasnim Zemunskim klanom, prenosi Klix. 

Kopirati
Drag cursor here to close