Poznat obavještajcima

Napadač iz Beča je već ranije služio zatvorsku kaznu

Muškarac je oslobođen u prosincu 2019. godine zbog svoje mladosti
Vijesti / Svijet | 03. 11. 2020. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadač koji je sinoć ubijen tijekom napada u Beču služio je zatvorsku kaznu zbog pokušaja da otputuje u Siriju i pridruži se "Islamskomj državi", priopćila je danas Vlada Austrije.

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je izvještaj agencije APA u kojem je rečeno da je ta osoba u travnju 2019. godine osuđena na 22 mjeseca zatvora.

Muškarac je oslobođen u prosincu 2019. godine zbog svoje mladosti, navodi se u izvještaju u kojem je citiran ministar unutarenjih poslova Karl Nehammer.

Osoba stara 20 godina ubijena je u policijskoj intervenciji nedaleko od Crkve Svetog Ruprehta u Beču, dodaje se u izvještaju.

Također, dvije osobe uhićene su nedaleko od Beča, javili su lokalni mediji, dok policija traga za suučesnicima napadača ili više njih koji su ubili četiri osobe u terorističkom napadu u austrijskoj prijestonici.

Austrijska novinska agencija APA prenijela je priopćenje policije u kojem se navodi da su dvije osobe uhićene u obližnjem gradiću Sankt Pelten.

Austrijski portal "Kurir" piše da je policija pretresla dvije lokacije.

Policija je potvrdila da su tri civila, dva muškarca i žena, ubijeni, a da je najmanje 15 osoba ranjeno. Nacionalna televizija ORF javila je da je preminuo i četvrti civil, žena.

 

Kopirati
Drag cursor here to close