Iz Jemena na Emirate

Napad na glavni grad izveli dronovima?

Iz pobunjeničkog pokreta Husi u Jemenu tvrde su da su izveli napad na UAE.
Vijesti / Svijet | 17. 01. 2022. u 14:12 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) priopćili su u ponedjeljak da su dronovi mogući uzrok dva požara u glavnom gradu Abu Dhabiju, javlja Anadolu Agency (AA).

Policija Abu Dhabija priopćila je kako je jedan požar izbio nakon što su eksplodirala tri kamiona cisterne u području Musaffaha u blizini skladišta nafte kompanije ADNOC, a da se drugi požar dogodio na gradilištu na međunarodnom aerodromu Abu Dhabi.

"Prema prvim rezultatima istrage otkriveni su dijelovi malih letećih objekata, vjerojatno dronova, koji su pali u dva područja, što bi moglo biti uzrok požara", navodi policija u priopćenju koje je objavila državna novinska agencija WAM.

U međuvremenu iz pobunjeničkog pokreta Husi u Jemenu tvrde su da su izveli napad na UAE.

Glasnogovornik pobunjenika Yahya Saree izjavio je za "Al-Masirah" kanalu da će uskoro biti objavljena "važna izjava o jedinstvenoj vojnoj operaciji izvedenoj u UAE", bez više detalja.

Arapska koalicija predvođena Saudijskom Arabijom objavila je kako je primijetila "neprijateljske pokrete grupe Husi koji poslali zarobljene bespilotne letjelice sa aerodroma Sanaa".

Tri osobe poginule u napadima

Najmanje tri osobe su poginule, a šest ih je ozlijeđeno u požarima u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Abu Dhabiju, čiji su mogući uzrok napadi bespilotnim letjelicama, priopćila je policija u ponedjeljak.

"Poginula su dva Indijca i jedan Pakistanac", navodi se u policijskom priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close