Obilne padaline

Nakon vrućina u Europi, olujno nevrijeme zaustavilo promet i Tour de France

Organizatori Tour de Franca suočili su se sa velikim problemima, jer su morali zaustaviti 19. etapu natjecanja zbog snijega i bujice na putu kod oblasti Tignes, u Alpama.
Vijesti / Svijet | 27. 07. 2019. u 12:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je rekordni val vrućina počeo popuštati, Europa je suočena sa novim problemima, s obzirom da su nastupile olujne nepogode s gradom koje su omele zračni i željeznički promet širom Velike Britanije i u dijelovima Francuske, i dovele do prekida čuvene biciklističke trke Tour de France. 

Nakon višesatnih restrikcija u britanskom zračnom prometu, Nacionalna služba za kontrolu zračnog prometa (NATS) objavila je u petak da su se stvorili sigurni uvjeti da bude ponovo normaliziran. 

Britanski kontrolori su, pored poteškoća zbog vremenskih uvjeta, morali da zbog tehničkih problema unutar same NATS prizemljuju pojedine letove, prenosi AP. 

Usprkos smanjenju rekordnih temperatura, zbog pregrijavanja šina i samih materijala na vlakovima došlo je i u petak do kašnjenja širom Britanije, kao i na vlakovima koji prometuju iz Pariza, gdje je u četvrtak registrirana  najviša temperatura ikada izmjerena u tom gradu - 42,6 Celzijeva stupnja.

Organizatori Tour de Franca suočili su  se sa velikim problemima, jer su morali zaustaviti 19. etapu natjecanja zbog snijega i bujice na putu kod oblasti Tignes, u Alpama. 

Bagerima i ostalom mehanizacijom pokušavaju ukloniti blato i nanose. 

Kopirati
Drag cursor here to close