Kazne

Nakon smrti milijardera Epsteina direktor zatvora smijenjen

Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga, suspendirala dvojicu djelatnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstein, dodala je i precizirala mogućnost donošenja i dodatnih mjera.
Vijesti / Svijet | 14. 08. 2019. u 08:18 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor saveznog zatvora na Manhattanu je privremeno smijenjen i dvojica djelatnika suspendirana nakon što je u subotu u zatvoru pronađen mrtav milijarder Jeffrey Epstein, optužen za seksualno iskorištavanje maloljetnica i organiziranje maloljetničke mreže prostitucije. 

 "Danas je ministar pravosuđa naredio upravi zatvora da privremeno smijeni direktora Metropolitan Correctional Centera do zaključenja istrage FBI-a i glavnog inspektora", stoji u priopćenju glasnogovornice ministarstva Kerri Kupec od utorka. 

Zatvorska uprava je također do zaključenja istraga, suspendirala dvojicu djelatnika MCC-a odgovornih za zatvorsku jedinicu u kojoj je bio Epstein, dodala je i precizirala mogućnost donošenja i dodatnih mjera. 

Epstein (66) je pronađen mrtav oko 6,30 u subotu ujutro u Metropolitan Correctional Centeru, poznatom kao sigurnom zatvoru, gdje je čekao proces koji je trebao početi najranije u junu 2020.  U nedjelju je nekoliko medija izvijestilo da je Epstein ostao sam u ćeliji, iako bi tamo uvijek trebala biti dva zatvorenika, i da nije poštovana procedura patrole svakih 30 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close