Nakon skandala: Bivšeg vicekancelara Strachea ostavila i mlada supruga

Nakon objave videa koji je austrijsku političku scenu okrenuo naglavačke, Stracheova 20 godina mlađa supruga Philippa je zajedno s djetetom odselila k svojim roditeljima, piše OE24.
Vijesti / Svijet | 21. 05. 2019. u 13:08 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Heinz-Christian Strache (50), zamjenik austrijskog premijera, našao se usred skandala nakon objave videa s Ibize. Osim što je dogovarao mito i blatio premijera, Strache primjećuje kako je djevojka u videu "mrak cura".

Sada se Heinz-Christian Strache, bivši zamjenik austrijskog premijera zbog kojeg je pala vlada, nalazi se i pred bračnim slomom.

Nakon objave videa koji je austrijsku političku scenu okrenuo naglavačke, Stracheova 20 godina mlađa supruga Philippa je zajedno s djetetom odselila k svojim roditeljima, piše OE24.

"U šoku sam i moram srediti svoje misli. To što se događa zadnjih dana, jednostavno mi je previše. Ali određene stvari te ojačaju", rekla je Philippa Strache u ponedjeljak.

Heinz-Christian je u govoru u kojem je ponudio svoju ostavku poručio svojoj supruzi kako se nada da mu može oprostiti.

"Ponašao sam se kao tinejdžer i povrijedio sam ljude koji mi u životu puno znače", rekao je Strache.

U videu koji je snimljen na Ibizi njemu i kolegi također iz Slobodarske stranke (FPÖ), namjestili su navodnu nećakinju ruskog oligarha. Osim što su s njom dogovarali mito za stranku, Strache je u jednom trenutku komentirao da je navodna nećakinja oligarha 'dobra do ludila'.

On i supruga Philippa Strache (30) vjenčali se u listopadu 2016. Philippa je 1. siječnja ove godine rodila sina Hendrika. Strache iz prvog braka ima dvoje djece kojima je 15, odnosno 17 godina. Philippa je bivša manekenka, glasnogovornica političara, TV voditeljica, a trenutno radi u FPÖ-u kao aktivistkinja za zaštitu životinja.

Prema profesoru Andreasu Scheilu sa Sveučilišta u Innsbrucku, Strache bi zbog izrečenog u videu mogao dobiti kaznu zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Kopirati
Drag cursor here to close