Tajvansko ljetovalište

Nakon potresa na Tajvanu spasioci tragaju za 145 nestalih osoba

Službenik u hotelu Marshal poginuo je nakon što su se ruševine obrušile na prizemlje zgrade, javila je državna novinska agencija CNA.
Vijesti / Svijet | 07. 02. 2018. u 15:40 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spasilačke službe nastavile su u srijedu pretraživati srušene zgrade u potrazi za 145 nestalih nakon potresa magnitude 6,4 stupnja u kojemu su u noći na srijedu u tajvanskom ljetovalištu Hualienu poginule namanje četiri osobe.

Službenik u hotelu Marshal poginuo je nakon što su se ruševine obrušile na prizemlje zgrade, javila je državna novinska agencija CNA.

Spasilački radnik izjavio je za tajvanskog javnog emitera programa TVBS da spasioci rade na izvlačenju još dvoje službenika dok su članovi porodica čekali u blizini.

Radnik na održavanju koji je spašen nakon što je bio zarobljen pod ruševinama u podrumu hotela Marshal kazao je da je snaga potresa bila neuobičajena.

- U početku nije bio tako snažan, navikli smo na takve pojave, i u početku je zaista djelovalo beznačajno. To je, međutim, vremenom postajalo sve gore. Bilo je uistinu zastrašujuće - izjavio je  Chen Ming-hui za CNA nakon što je spojen sa sinom i unukom.

Ostale zgrade pomjerile su se u temeljima a spasioci su koristili ljestve, užad i kranove kako bi izvukli mještane na sigurno.

Lokalni dužnosnici objavili su da je u potresu koji je pogodio grad na istočnoj obali Tajvana oko ponoći po lokalnom vremenu ozlijeđeno najmanje 225 osoba. Prema posljednjim podacima 145 osoba smatra se nestalima, a za mnoge od njih vjeruje se da se nalaze zarobljene ispod oštećenih ili srušenih zgrada, među kojima je i vojna bolnica.

Kopirati
Drag cursor here to close