Nastavljaju s operacijama

Nakon incidenta oglasili su se iz Bijele kuće

"Ako je poruka da nas žele odvratiti od letenja i djelovanja u međunarodnom zračnom prostoru iznad Crnog mora, onda ta poruka neće uspjeti jer se to neće dogoditi".
Vijesti / Svijet | 14. 03. 2023. u 19:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon incidenta iznad Crnog mora u kojem su ruski borbeni zrakoplovi oštetili američki dron nakon čega je oboren, oglasili su se iz Bijele kuće te poručili kako će SAD nastaviti s operacijama iznad Crnog mora i neće ih spriječiti rusko presretanje drona u međunarodnom zračnom prostoru.

"Ako je poruka da nas žele odvratiti od letenja i djelovanja u međunarodnom zračnom prostoru iznad Crnog mora, onda ta poruka neće uspjeti jer se to neće dogoditi", naveo je John Kirby, glasnogovornik Vijeća za nacionalnu sigurnost, a prenosi Index.hr.

"Nastavit ćemo letjeti i djelovati u međunarodnom zračnom prostoru iznad međunarodnih voda. Crno more ne pripada nijednoj naciji. I mi ćemo nastaviti činiti ono što trebamo za naše interese nacionalne sigurnosti u tom dijelu svijeta", nastavio je.

Tvrdi da prisutnost američkih dronova u tom području nije novost. "Konstantno letimo iznad tog zračnog prostora godinu dana", rekao je tvrdeći da nije bilo razloga da se obavijesti Moskvu prije leta iznad Crnog mora.

Kopirati
Drag cursor here to close