Unatoč zabrani

Nakon festivala, smog prekrio Delhi

Kako piše BBC, tijekom proslave hinduističkog festivala Diwali stanovništvo je, unatoč sudskoj zabrani, satima bacalo petarde što je dovelo do toga da se grad probudi pod gustim oblakom toksične magle.
Vijesti / Svijet | 08. 11. 2018. u 09:03 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zagađenje zraka u indijskom glavnom gradu Delhiju poraslo je na razinu opasnu po zdravlje.  Kako piše BBC, tijekom proslave hinduističkog festivala Diwali stanovništvo je, unatoč sudskoj zabrani, satima bacalo petarde što je dovelo do toga da se grad probudi pod gustim oblakom toksične magle. 

Diwali je najvažniji hinduistički festival u sjevernoj Indiji, koji slavi pobjedu dobra nad zlom. 

Vrhovni sud prethodno je ograničio bacanje petardi na samo dva sata u noći festivala, ali ta se zapovijed nije poštovala.

Američko veleposlanstvo kazalo je kako zagađenje zraka prešlo u "tešku kategoriju" i stanovnicima predstavlja ozbiljan zdravstveni problem. 

Još prošlog mjeseca Vrhovni sud Indije zabranio je korištenje vatrometa na manifestaciji, pokušavajući smanjiti zagađenje zraka, no  unatoč ograničenjima i dvosatnom roku u kojem se mogu bacati petarde, stanovnici su koristili pirotehnička sredstva do kasno u noć.


Kopirati
Drag cursor here to close