Sve je u redu

Nakon Bidenovog pada oglasila se Bijela kuća

Viđen je kako se smiješi i ubrzano hoda prema svom vozilu na završetku ceremonije.
Vijesti / Svijet | 02. 06. 2023. u 07:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki predsjednik Joe Biden se spotaknuo i pao nakon što je podijelio posljednju diplomu na svečanosti dodjele diploma na Akademiji američkih zračnih snaga.

Biden je nakon pada izgledao dobro, piše CNN, hodajući bez pomoći do svog mjesta na tribinama. Viđen je kako se smiješi i ubrzano hoda prema svom vozilu na završetku ceremonije. Bijela kuća je priopćila da je američki predsjednik dobro nakon pada, a on se i sam kasnije našalio na svoj račun.

Bijela kuća: Biden je dobro

Pad je uslijedio nakon što je Biden održao uvodni govor publici koja je mahala zastavama, u kojem je upozorio primatelje diplome da će stupiti u službu u sve nestabilnijem svijetu, navodeći izazove iz Rusije i Kine, prenosi Index.hr.

Biden je pao na desni bok prije nego se podigao na desnu ruku, a u pomoć su mu odmah priskočila dva agenta Tajne službe i službenici Akademije zračnih snaga, uhvatili ga za ruke i pomogli mu ustati.

Nakon što je ustao, Biden je pokazao natrag prema tlu gdje se spotaknuo, pokazujući da mu se nešto našlo na putu. Snimka potom pokazuje vreće s pijeskom postavljene ispred podija blizu mjesta gdje je Biden stajao. Američki predsjednik se potom bez pomoći vratio na svoje mjesto na tribinama i pojavio se dobro raspoložen na završetku ceremonije.

"Dobro je. Na pozornici je bila vreća s pijeskom dok se rukovao", napisao je direktor komunikacija Bijele kuće Ben LaBolt na Twitteru. Biden više nije komentirao svoj pad kasnije dok je napuštao Colorado.

Najstariji američki predsjednik

Biden je s 80 godina najstariji američki predsjednik i kandidirao se za drugi mandat. Prethodno je više puta padao u javnosti. Tako je prošle godine pao s bicikla dok je pokušavao sići s njega. Posrnuo je i u veljači ove godine dok se penjao stepenicama aviona na odlasku iz Varšave.

Ali je unatoč tome Bidenov liječnik rekao da je predsjednik fizički sposoban za obnašanje dužnosti. U nedavnim liječničkim pregledima, Bidenov liječnik mu je pregledao njegov ukočen hod, utvrdivši da je to rezultat "istrošenosti predsjednikove kralježnice".

Bidenovi suradnici kažu da mu je raspored i dalje prepun i ističu duge dane na inozemnim putovanjima kao dokaz njegove stalne snage.

Kopirati
Drag cursor here to close