Bangladeš

Najmanje 26 poginulih u potonuću trajekta

Trajekt je potonuo nedugo nakon što je isplovio iz industrijskog okruga Narayanganj, udaljenom oko 20 kilometara od prijestolnice države.
Vijesti / Svijet | 05. 04. 2021. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Trajekt s pedesetak putnika sudario se s teretnim brodom u nedjelju u Bangladešu u blizini prijestolnice Dake, pri čemu je poginulo najmanje 26 ljudi.

Do ponedjeljka je iz vode izvučeno 26 tijela. Trajekt je potonuo nedugo nakon što je isplovio iz industrijskog okruga Narayanganj, udaljenom oko 20 kilometara od prijestolnice države.

"Većina tijela je pronađena unutar potopljenog broda nakon što je izvučen na obalu", rekao je Mustain Billah, čelnik okruga.

Policija i dužnosnici objavili su da je dio putnika uspio otplivati do obale na kojoj su se okupili članovi obitelji u potrazi za svojim voljenima, prenosi agencija Reuters.

Spasilačke službe, uključujući ronioce, u ponedjeljak i dalje tragaju za preživjelima, nakon što je dan ranije operacije spriječila oluja. U toj azijskoj zemlji u nesrećama trajekata svake godine poginu stotine ljudi, prenosi Hina. 

Trajekt je bio prepun ljudi koji su se žurili napustiti grad nakon što je vlada zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom najavila opće zatvaranje na razini cijele države od ponedjeljka.

Bangladeš je u nedjelju imao rekordnih 7087 novih slučajeva, čime je ukupan broj od početka pandemije narastao na 637.364, s 9266 umrlih.

Kopirati
Drag cursor here to close