Vučićev miting

Na skupu u Beogradu i pjevačica Jelena Karleuša, neki došli zbog 30 eura

Prosvjednici su ogrnuti srpskim zastavama, imaju poruke protiv televizija koja kritiziraju Vučića.
Vijesti / Svijet | 26. 05. 2023. u 18:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sve više ljudi na ulicama Beograda. Velika kolona od Palate Srbija krenula prema Skupštini. Na beogradskim ulicama je prometni kaos. Veći dio prometnica u centru grada je zatvoren za promet. Građani u kolonama pješke idu prema centru grada.

Portal Nova.rs razgovarala je s nekim od sudionika skupa uokolo Palate Srbije, na upit - zašto su tu, mnogi odgovaraju: "Rekli su nam da dođemo, dobili smo 30 eura".

Foto:Anadolija / Skup u Beogradu

Među okupljenima koji idu prema Skupštini ima muškaraca obučenih u crno. Pojedini su skrivali lica od kamera, prenosi dnevnik.hr.

Premijerka Srbije, Ana Brnabić objavila je fotografije sa skupa.

Prosvjednici su ogrnuti srpskim zastavama, imaju poruke protiv televizija koja kritiziraju Vučića.

Na skupu je i pjevačica Jelena Karleuša. Sa sobom ima majicu na kojoj piše "Za našu djecu".

Vučićevi fanovi viču "Ne damo Kosovo" i slave Putina, prenosi Index.

Jutarnji piše kako se sudionici skupa okupljaju u parku kod Vukovog spomenika te na platou ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srbije. Okupljeni su se oboružali transparentima te se često upuste u uzvikivanje "Aco Srbine".

Foto:Index / Prosvjednici su ogrnuti srpskim zastavama,

Podsjetimo, uskoro počinje veliki skup u organizaciji Srpske napredne stranke koji je predsjednik Aleksandar Vučić zakazao za 19 sati.

Nova.rs piše da se očekuje dolazak 169.000 ljudi, no da nisu svi simpatizeri vladajuće stranke. Građani još od najave skupa ‘Srbija nade‘ govore o pritiscima da dođu na skup.

Podsjetimo, nakon održanog prosvjeda ‘Srbija protiv nasilja‘, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je kontramiting.

Zastupnici ispred parlamenta Srbije nosili su transparent "Srbija protiv nasilja", a sa skupa je upućen zahtjev za hitno zaustavljanje promoviranja nasilja u medijima i javnom prostoru.

Foto:Anadolija / Skup u Beogradu

Sudionici skupa tražili su i oduzimanje nacionalnih frekvencija provladinim komercijalnim televizijama Pink i Happy koje šire nasilje i mržnju u svojim ‘reality show‘ programima i ukidanje te vrste programa.

Prosvjed ‘Srbija protiv nasilja‘ održat će se i sutra u organizaciji proeuropske oporbe.

Kopirati
Drag cursor here to close