Etnički motiviran napad?

MVP Srbije: Hrvatska zlorabi izgred u Sonti

Srbijanska veleposlanica odbila je primiti notu tvrdeći da se nije radilo o etnički motiviranom napadu.
Vijesti / Svijet | 28. 12. 2017. u 15:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijansko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je u četvrtak da Hrvatska zlorabi izgred u Sonti koji nije bio nacionalno motiviran i tako stvara iskrivljenu sliku o mirnom suživotu različitih etničkih skupina u Srbiji.

U vojvođanskom mjestu Sonti u nedjelju su pretučena trojica mladića hrvatske nacionalnosti, a predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov objavio je u utorak da je napad bio etnički motiviran, podsjeća Hina.

Tim je povodom srbijanska veleposlanica u Zagrebu Mira Nikolić danas pozvana u Ministarstvo vanjskih i europskih poslova kako bi joj bila uručena prosvjedna nota.

Srbijanska veleposlanica odbila je primiti notu tvrdeći da se nije radilo o etnički motiviranom napadu.

Srbijanski MVP u današnjem priopćenju tvrdi da Hrvatska taj incident, koji nema nikakve veze s nacionalnom pripadnošću njegovih sudionika, zlorabi na način koji stvara iskrivljenu sliku o mirnom suživotu pripadnika različitih etničkih skupina u Srbiji.

"Nije jasno kako je navedeni incident mogao dobiti takvu kvalifikaciju kada su u njemu sudjelovale osobe iste nacionalne pripadnosti", navodi se u priopćenju MVP Srbije.

"Nadamo se da će se Hrvatska u budućnosti suzdržavati od ovakvih postupaka i napore usmjeriti na izgradnju i unaprjeđenje dobrosusjedskih odnosa", poručuje u svom priopćenju Ministarstvo vanjskih poslova Srbije.


Kopirati
Drag cursor here to close